Попаднали сме в омагьосан кръг

Попаднали сме в омагьосан кръг Previous item Какво представлява... Next item С Т Р А Х Ъ Т

За пореден път сме попаднали в омагьосан кръг. Ежедневието, рутина и тягостните усещания са наши спътници. Не знаем какво да правим, с какво да се захванем. Нямаме ясна представа от какво бихме се почувствали по-добре. Много от нас са попадали в подобно състояние – чувство на безизходица, безсилие и зацикляне. В такива моменти си задаваме въпроса: “Има ли изход от това?”

Има различни отключващи фактори, които могат да изиграят роля за тези наши усещания. Като резултат изпитваме различни чувства и емоции, които могат да варират от лесна и на пръв поглед безпричинна гневливост и раздразнителност до меланхолия и дори депресия. Понякога не успяваме да открием сами нито корена на нашия проблем, нито решението и продължаваме да се лутаме. Възможно е даденият човек, който се намира в подобно състояние, да е жертва на травматични обстоятелства в своето минало. Събития и факти, които дори не осъзнаваме, че са ни повлияли и продължават да оставят своя отпечатък. Ние нямаме вина и контрол над това, което е отключило състоянието, но имаме възможността да променим нещо в настоящето. Бихме могли да излезем от цикъла, ако пожелаем.

Какво бихме могли да направим? Често се случва да не осъзнаваме своите собствени нужди и желания и да ги пренебрегваме. Възможно е да нямаме ясна визия за нас самите и за това, което е ни важно в настоящия момент.

Ако това се случва с Вас в последно време и искате да поемете в посока към промяна и излизане от това състояние, вижте информация за нашето събитие “Коледни желания”. Заедно ще разгледаме някои от възможностите как да си помогнем да излезем от ситуацията и ще получите ценни насоки как да се справяте занапред сами с предизвикателствата.

В тази статия на тема “Защо зацикляме?” може да прочетете и някои от факторите и причините за това да се чувстваме катo в омагьосан кръг.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial