Терапевтични групи Previous item Начало Next item За нас

За работата в група

Терапевтични групи са изключително полезни за човек, който понякога се чувства несигурен в силите си и се пита “Защо не мога, какво ми липсва?” и т.н. Истината е, че всеки от нас има собствен набор от ресурси, които може да използва за повишаване на самочувствието и увереността си. Понякога обаче му трябва съвсем малко външна помощ.

Как протича една групова сесия?

В зависимост от предварително зададената тема се работи с различни техники, които помагат да се вгледаме малко повече в себе си и да потърсим липсващата част от нашия пъзел.

Пример за тренинг “Скритият свят на желанията (интимно)”: някои хора определят себе си като мълчаливи и неуверени в интимна среда. Изпитват трудност при нови запознанства по различни причини – липсва им опит как да се държат, какво да правят или какво да не правят. Знаят само, че някога преди са опитали нещо и то не е било успешно. От тогава е минало време и вече разполагат с различни възможности, но нямат смелостта да направят първата крачка.

Това са специално създадени пространства за лекции, споделяне и разширяване на ролевия репертоар, където теми – табу няма.

  • Подготвяме се за различни реални ситуации и работим за подобряване на социални и комуникативни умения в ежедневието – при среща с човек, привлякъл вниманието ни или при започване на ежедневен разговор;
  • Търсим най-често срещаните пречки за постигане на удовлетворяващ секс;
  • Тренираме нови модели на поведение, които ще ни помогнат да преодолеем неуспехите.

   Условия за прием в група:

* Групите са отворени за всеки, който е готов да излезе от рутината, без значение от социално положение, сексуална ориентация или полова идентичност. 

* Деклариране на спазването на конфиденциалност.

Ако досега само сте се чудили, то вече трябва да сте се уверили, че това е промяната от която имате нужда. Вижте какви събития предстоят.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial