Бърнаут и антистрес дихателни практики Sentio

Бърнаут и антистрес дихателни практики

Дихателни практики срещу стрес, преумора и бърнаут

Може би сте чували нееднократно съвети от рода на “дишай дълбоко” в напрегнати моменти и извънредни ситуации. Истината е, че дихателните техники и волевият контрол върху дишането не са банална метафора, а физическа реалност, която провокира редица процеси в мозъка и тялото.

Съществуват множество съвременни проучвания, които доказват ефекта на специализираните дихателни практики върху физическото и емоционалното състояние на хора във всякакви възрасти. Ето защо, ние решихме да съчетаем психологическото консултиране с допълнителна работа върху правилното дишане – услуга, от която могат да се възползват допълнително всички наши приятели, клиенти и пациенти.

Какво представляват дихателните практики?

Обръщали ли сте внимание на начина, по който дишате, когато се чувствате отпуснати? Можете да се фокусирате върху дишането си следващия път, когато се събудите сутрин или точно преди да заспите – то е дълбоко, ритмично и равномерно, като добре работещ часовников механизъм.

Дихателните упражнения могат да ви помогнат да се отпуснете, защото те карат тялото ви да се чувства точно така, както се чувства, когато вече сте отпуснати. Нещо повече: те са прости за изпълнение, лесни за научаване, и безотказно ефективни както срещу дългосрочните, така и срещу непосредствените симптоми на стрес, преумора, тревога и бърнаут.

В Sentio.bg, Вие ще имате възможността да работите с квалифициран специалист, който да ръководи Вашето пътуване към най-спокойната и пълноценна Ваша версия. В допълнение с професионалните психологически консултации, правилното дишане има потенциала да промени начина, по който понасяте стреса през всички фази на живота Ви.

При какви състояния може да помогне правилното дишане?

Индивидуалните дихателни практики са надежден, ефективен и изцяло естествен начин да си помогнете, в случай, че преминавате през различни видове емоционален и физически дисбаланс, включително:

  • Системно излагане на високи нива на стрес;
  • Динамично и напрегнато ежедневие на работа и у дома;
  • Състояния на страх, тревожност и превъзбуда;
  • Влошено качество на съня;
  • Изтощение и преумора;
  • Гняв и други силни емоции;

Повишения приток на кислород към мозъка спомага за правилната функция на нервната система, като по този начин може да подобри когнитивната функция, да подобри концентрацията и дори да облекчи симптоми на физическа болка.

Цялостна грижа за тялото и ума в Sentio.bg

Ние вярваме в силата на интелигентната, систематична и професионална грижа да променя не само временното състояние, а светогледа и начина на живот.

В стремежа си да помагаме на своите посетители да получат възможно най-комплексна помощ в момент на страдание, ние всъщност правим едно: учим ги как да си помогнат сами.

А дишането? Дишането е нещо, с което можете да започнете да се чувствате по-добре още днес.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial